ЛСВ за референдум о симболима Војводине

НОВИ САД – Потпредседник Лиге социјалдемократа Војводине (ЛСВ) и покрајински посланик Ђорђе Стојшић заложио се да се у Војводини организује референдум о симболима те покрајине.
„Нема разлога да и у Војводини народ на референдуму не одлучи какви ће бити симболи, а не да их прекраја свака нова скупштина“, написао је Стојшић на свом профилу на друштвеној мрежи Твитер (Twitter).

Председник Покрајинске владе Игор Мировић најавио је да ће у септембру бити разматран предлог о увођењу традиционалног грба и заставе Војводине, поред постојећих званичних.

ПС: АП Војводина више никада против Србије и своје прошлости

Покрет социјалиста (ПС) саопштио је данас да би било лепо да Лига социјалдемократа Војводине (ЛСВ), када већ захтева референдум о враћању традиционалних симбола покрајине, одговори и којим референдумом су они донели „тзв. заставу и тзв. грб АПВ“.

„Да ли мисле да су грађани заборавили како су на брзину и без икакве јавне расправе на Видовдан 2002. усвојили тзв. симболе АПВ, као што мисле да су грађани заборавили како је Ненад Чанак 1990. године предлагао да би за председника Србије требало кандидовати Ота Хабсбуршког?“ пита ПС.

ПС у саопштењу додаје да би било јако лепо да лигаши одговоре којим референдумом су потврђени Статут АПВ и Закон о утврђивању надлежности Аутономне Покрајине Војводине.

„За ЛСВ је пре нешто више од четири месеца одржан референдум, а то су били избори, где су им грађани рекли шта мисле о њиховој политици, као и шта мисле о њиховом саучесништву са Демократском странком у 16-годишњем пустошењу Војводине“, истиче се у саопштењу.

Пошто су 24. априла грађани јасно рекли шта мисле и желе, зато се у АП Војводину враћају традиционални тј. историјски симболи које су управо Лигаши покушали да ускрате грађанима, напомиње ПС.

„На тим истим изборима грађани су јасно рекли да АП Војводина више никада неће бити ни против Србије, ни против своје прошлости, колико год то Ненад Чанак и ЛСВ желели“, додаје се у саопштењу.

ЛСВ: Мирине пудлице или Вучићеви прилепци

Са друге стране, Лига социјалдемократа Војводине поручује Покрету социјалиста да сами изађу на изборе и да освоје макар један глас, па да тек онда имају и мишљење.

„Као Мирине пудлице или Вучићеви прилепци ништа друго и не можете него да бесмисленим саопштењима  пробате да се додворите својим газдама“, поручују из Лиге.

Извор: РТВ