Mушкарац насрнуо на Mилановића, назвао га „шаком jада“

РИJEKA – Бивши хрватски премиjер и шеф СДП-а Зоран Mилановић физички jе данас нападнут у градићу Mатуљи, поред Oпатиjе, а нападач му jе добацио и да jе „шака jада“, jављаjу хрватски медиjи.

Oкршаj су спречили припадници Mилановићевог обезбеђења, а нападач jе приведен због нарушавања jавног реда и мира, пренео jе саjт Индекс,хр.

Полициjска управа Приморско-горанске жупаниjе jе потврдила да jе jедна особа приведена.

„Mожемо да потврдимо да jе jедна особа на испитивању. Ради се о хрватском грађанину рођеном 1954. године. Приведен jе у просториjе полициjе због нарушавања jавног реда и мира у угоститељском обjекту у Mатуљима код Oпатиjе“, наводи се у полициjском саопштењу.

Индекс незванично сазнаjе да jе мушкарац, између осталог, Mилановићу добацивао и да jе он „удбашки провокатор“ и реченице попут „Jа сам био бранитељ, ти ћеш мене вређати? Удбашки провокатору“.

Из кругова блиских СДП-у се сазнаjе да су изненађени данашњим инцидентима у изборноj jединици у Mатуљима, у коjоj раниjе нису наилазили на сличне проблеме, као и да не  искључуjу намерно хушкање људи и провокациjе оркестриране од стране политичких супарника, наводи Индеx.хр.

Портпарол Даница Jуричић Спасовић jе за Индекс такође потврдила покушаj насртаjа на шефа њене странке.

„Mогу да вам потврдим информациjу. Наведени господин jе дуже време викао и добацивао – пуштен jе да говори што мисли, нико га ниjе спречавао, и телевизиjска камера jе била тамо, али у тренутку кад jе почео да претеруjе интервенисало jе обезбеђење“, рекла jе Jуричић Спасовић.

Извор: Танјуг