НЕРЕДИ У СКАДРУ: Албанци кренули на Македонце, јер су показивали три прста (ВИДЕО)

Албанци су на “Лоро Боричи” кренули на мању групу Македонаца и бацали бакље, а разлог према тамошњим медијима је показивања три прста као “четничког симбола”

Утакмица квалификација за Мундијал у Русији између репрезентација Албаније и Македоније, играна у Скадру, није завршена због тешког неверемена. У тренуку када је турски судија Хусеин Гочек показао играчима пут у свлачионицу, резултат је био нерешен – 1:1.

Према прописима УЕФА, меч би требало да буде регистрован резултатом који је био на снази у тренутку прекида због чињенице да је одиграно преко 72 минута фудбала.

Ипак, у центру пажње у Скадру су били више инциденти међу навијачима на стадиону, него игра на терену. Група од око 150 навијача Македоније је дошла на меч, а после вербалних чарки са домаћим навијачима, почели су да дижу три прста.

Српски симбол је толико разјарио Алабанце да су покушали да насрну на Македонце, а како их је спречила полиција, почели су да их гађају бакљама.

Македонцима су потом са трибина поскидане заставе, а меч је послужиопристалицама Албаније да поново испоље тежње ка свом давнашњем сну “Великој Албанији”, па су у то име приредили непријатно изненађење Македонцима.

На делу трибине где је приређена кореографија, “осванула” су имена македонских градова који се налазе у близини границе са Албанијом, а која ће се, како су то предвидели креатори “великолабанског пројекта”, једног дана налазити у саставу те територије.

На транспарентима су се нашли градови попут Охрида, Дибре, Куманова, Струге, Манастира, Тетова и други.

Извор: Новости