Хан данас у Србији, подршка реформама и евроинтеграцијама!

БЕОГРАД – Комесар за европску политику суседства и преговоре о проширењу Јоханес Хан борави данас и сутра у посети Београду, током које ће се састати са премијером Александром Вучићем и новим сазивом Владе Србије.

Циљ посете је да комесар разговара о даљим корацима на путу Србије ка Европској унији, као и да изрази снажну подршку Европске уније реформском програму и процесу европских интеграција Србије, саопштено је из Делегације ЕУ у Србији.

„С нестрпљењем очекујем састанак са председником Владе Александом Вучићем и министрима нове Владе која је изразила опредељење да настави са амбициозним реформским програмом и процесом европских интеграција. Желим да вас још једном уверим да Србија има подршку Европске уније на сваком кораку на том путу“, изјавио је Хан уочи посете, наводи се у саопштењу.

Говорећи о приоритетима у наредном периоду, комесар Хан је додао да ће се у оквиру приступног процеса представници ЕУ усредсредити на рад са српским властима на важним темама попут јачања владавине права, регионалне сарадње и процеса нормализације односа Београда и Приштине.

„Желимо да понудимо техничку и финансијску подршку како би се
наставила фискална консолидација, подстакао економски раст и обезбедиле боље прилике за предузећа, нарочито за младе предузетнике и омладину уопште“, рекао је Хан.

Комесар Хан ће се сутра састати са премијером Вучићем и обратити члановима Владе Србије.

Такође ће одржати састанак са председницом Народне скупштине Мајом Гојковић као и са скупштинским Одбором за европске интеграције.
Хан ће посету завршити учешћем на скупу у организацији Привредне коморе Србије и Делегације ЕУ у Србији под називом „Приступање ЕУ и унапређење пословног окружења у Србији“, додаје се у саопштењу.

Извор: Танјуг