Књиге о којима се прича – Бојана Ђоковић „Гранични случај“

Бојана Ђоковић је рођена 1983. године у Београду. Након завршене гимназије преселила се у Швајцарску где је живела десет година. Дипломирани је економиста по струци.

bojana-djokovic

О књизи

Кад нестану границе између стварности и илузије живот постаје или кошмар или сан.

Психолошки роман који дубоко продире у најскривеније слојеве личности.

Он је посветио свој живот уређењу света по сопственој мери. Ако је нешто умео, умео је да прилагоди стварност својим потребама – милом или силом. Али његов свет има само једну несавршеност: нико у њему не може да опстане.

Не схватајући како то да људи не разумеју његову беспрекорност и значај животних улога које им додељује, откриће најефикасније средство контроле – страх. Друштвени положај и богатство обезбедили су му моћ, а боравак на Истоку мудрост и постојаност самураја. Од јакуза је научио како се треба опходити са људима, а проститутке су га васпитале како се треба односити према женама. Колико год да је доследно спроводио све што је научио, чинило се да ипак ни за кога нема наде. Све док због милионског посла није отпутовао у Москву и упознао Симону.

Да ли ће коначно веровати некоме, макар то била жена? Хоће ли мајка његовог будућег детета коначно успоставити границе? Или се ради о врхунској завери која захтева акцију са каквом се чак ни он до сада није суочио.