Фашистичка мржња према Грујичићу!

Изјаве сарајевских политичара и Ћамила Дураковића да је неприхватљиво да Србин буде изабран за начелника општине Сребреница су фашистичке! Не могу да се помирим са таквим негативним ставовима према Србима и заиста ми није јасно зашто нико од страних дипломата и представника ЕУ у БиХ није осудио такве иступе.

Ово је, за „Новости“, изјавио председник Републике Српске Милорад Додик коментаришући жестоко противљење Сарајева и Дураковића да српски кандидат за начелника ове општине Младен Грујичић, који је и после пребројавања гласачких листића у Сарајеву и даље испред Дураковића за око 2.148 гласова, не може бити изабран за ту позицију само зато што је – Србин.

– То су неприхватљиве и штетне изјаве које руше дејтонску БиХ. Сребреница се налази унутар Српске! Зашто Србин не може да буде начелник? Таквим ставом бошњачки политичари руше уставни поредак земље, који почива на равноправности свих народа – истакао је Додик и додао да је неприхватљив бошњачки инжењеринг којим се покушава оспорити демократска победа Грујичића.

Председник РС тврди да стране дипломате и представници ЕУ сигурно не би прећутали да је неко од српских политичара или званичника изјавио тако нешто.

– Такве изјаве су недемократске и нетолерантне, а стране дипломате које долазе из земаља са највишим демократским вредностима немо гледају нападе на српског кандидата који је добио легалну подршку већине народа – рекао је Додик.

Говорећи о захтеву СДА да буду поништени избори у Сребреници, Додик је рекао да то не долази у обзир.

– То је наставак харанге Бакира Изетбеговића, који не може никако да се помири са чињеницом да је Грујичић добио подршку народа – закључио је Додик.

Извор: Новости