Вучић открио зашто је ухапшен Дикић у Црној Гори!

Премијер Александар Вучић изразио је данас сумњу у основаност оптужби за териризам против Братислава Дикића и осталих ухапшених у Црној Гори.

– Господин Дикић сваког дана износи ставове против Владе Србије, али волео бих да видим и да чујем стварне и озбиљне податке о томе да је планирао неки терористички акт – рекао је Вучић новинарима.

Премијер је рекао да лично у то не верује, имајући у виду друге обавештајне податке до којих су дошле српске службе и којима располаже.

– Волео бих да хапшење неколико људи из Зубиног Потока није засновано на исказима албанског командира полиције Сељимаја, а плашим се да имамо доказе да јесте, онда не мислим да је то био озбиљан разлог – рекао је Вучић.

– Чекамо да видимо можда има нешто друго, а ако је то све засновано на тврдањама Сељимаља – а имамо доказе о његовим тврдњама, јер је он пријављивао црногорској полицији припаднике равногорског покрета, који су иначе моји политички противници, али то не значи да су терористи – ако је то био разлог, онда не мислим да је то био озбиљан разлог за такве речи, али, хајде да сачекамо, можда они имају нешто више сем тврдње Сељимаља – рекао је Вучић и додао да ће се црногорске службе изненадити како то српске службе знају, али, каже, знају.

Додао је да ни, иначе интересантно, друштво у којем је био Дикић не указује на терористичке активности.

Истакао да лично не верује у оптужбе против Дикића, имајући у виду друге обавестајне податке до којих смо ми долазили и којима располажемо, али је спреман да се извини и честита црногорским службама уколико му неко пружи било какве друге информације, а до сада их нисмо добили.

– Да сачекамо шта ће званично да кажу надлежни државни органи Црне Горе, наш је посао и мој да бринемо о грађанима Србије – истакао је премијер.

Према његовим речима, многи од оних који су ухапшени преко адвоката су тражили интервенцију државе Србије, амбасаде Србије у Црној Гори и амбасада Србије је послала своје службенике да их обиђе у притворским јединицама.

Подсетио је да је Србија имала добре односе са Црном Гором, да Србија жели добре односе са Црном Гором и да ће имати добре односе.