Санда Рашковић Ивић: „На моје избацивање из ДСС утицали су људи из Коšштуничиног кабинета!“

Бивша председница ДСС Санда Рашковић-Ивић изјавила је данас да су неки људи из старог кабинета, који су били око Војислава Коштунице, утицали на њено избацивање из странке

„Нисам никоме држала свећу, али осећам те ветрове. Неки људи који су били око њега врше утицај још од моје кандидатуре за председницу и нису, сем са малим паузама, престајали то да раде“, казала је Рашковић Ивић.

На питање да ли Коштуница везе са њеним избацивањем, Рашковић Ивић каже да су људи из тог кабинета били против њене кандидатуре и све најгоре су писали о њој.

„Из ставова Милоша Јовановића у вези са евентуалним заједничким кандидатом опозиције, реакција је била као да је ово 2008. године и као да се ништа у међувремену није десило. Њима су „жути“ још увек главни непријатељ, а они, ДС, данас имају шест одсто подршке и нула одсто власти. А према СНС, који има 50 одсто подршке и 100 одсто власти, предлажу да се води политика еквидистанце као према ДС“, навела је Рашковић Ивић.

Упитана, сада када је независна посланица каква ће њена сарадња бити са Ђорђем Вукадиновићем, Рашковић Ивић каже да „наставља сарадњу“ и да ће сарађивати и са „Славишом Ристићем, као и са свим оним посланицима из других клубова који се слажу са одређеним темама како националним тако и демократским“.

Извор: Блиц