Вештачка интелигенција која досад није оманула објавила: Трамп побеђује Клинтонову!

Доналд Трамп ће победити на председничким изборима у САД, а не Хилари Клинтон – саопштила је вештачка интелигенција чији је творац Санџив Рај, творац светски познатог индијског стартапа Genic.ai.

Та интелигенција је без грешке прогнозирала исход троје последњих америчких преседничких избора.

Ослања се на 20 милиона „тачака“ са подацима који се могу наћи на таквим отвореним платформама као што су Google, Facebook, Twitter и YouTube. Она све те „тачке“ анализира и даје прогнозе.

Овај „изборни прогнозер“ исправно је проценио и исход америчких прајмериз, а створен је 2004-те, али је последњих година претрпео знатне промене и усавшавања.

„Прогнозер“ у реалном вемену анализира и твитове и видео-материјале које објављује Facebook.

Све у свему, показао је да ће Трамп добити 25 одсто гласова више него што је Барак Обама добио 2008-ме године

Сам Рај наглашава да његов „прогнзер“ приказује све иоле релевантно о председничком кандидату који има шансе да победи 8. новембра:

„Ако Трам изгуби, то значити да је тенденција прекинута први пут за протеклих 12 година. Од момента када је мој „систем“ почео да онлајн прати и анализира податке из интернета“.

Реја не узбуђује што анкете (у већини) показују победу треба да однесу Хилари Клинтон и Демократска партија. Он указује да је и у време прајмериз вило веома много негативних кометара по интернету о Трампу и истче да је уверен – да му је и то помогло да победи на предизборима.

Извор: Факти