Српска лига: Зауставити јавни линч над породицом Вучић

Српска лига (СЛ) изражава забринутост и осуђује прогон породица политичких противника, било да се ради о члановима породица политичара из владајућих или опозиционих партија, као што је, тренутно, случај са јавним линчом над председником Владе Србије Александром Вучићем и његовим најближима – каже Александар Ђурђев, председник Српске лиге.

Ђурђев истиче да напади на децу, супругу и, посебно, премијеровог брата имају за циљ да унесу немир и страх у премијерову породицу, али и да уплаше премијера лично. Политичари који то раде немају јасну политичку понуду за грађане и не желе да критикују власт у сегментима у којима власт заиста греши, већ злоупотребљавajу приватни живот политичара, како би их вређали и омаловажавали на личној основи – додаје Александар Ђурђев.

Тема за критику Вучића треба да буде искључиво политика њихових странака и постигнути резултати у обављању државних функција. Политичарима који породицу Вучић „провлаче кроз топлог зеца“ криво је то што им је премијер узео „њихову“ политику, од односа према Бриселу до односа према аутономијама у Србији – закључује лидер Српске лиге, уз нагласак да такви критизери кроз аутопројекцију откривају да су сами раније (или би убудуће са својом браћом) чинили управо то што импутирају браћи Вучић.