Почиње да се руши тврђава Ал Каиде – у источном Алепу већ ослобођено осам квартова!

Сиријска армија и њени савезници нису све ово остварили без жртава у својим редовима. Како је саопштено, погинуо је и Мохамад Рафаа, командант бигаде палестинских добровољаца Лива Ал-Кудс. Он се сматра једним од највећих хероја досадашњег ратовања – заједно са Сухеилом ал-Хасаном, командантом бригаде Тигрови, и Исамом Захредином који командује одбраном Деир ез-Зора

Источни Алеп ће пасти брже него што се прогнозирало, а потом ће одмах – по неким најавама – владине снаге истовремено кренути на Идлиб и Раку

Руши се тврђава исламске терористичке интернационале којом командује сиријска Ал Каида – Џебхат ан-Нусра.

Падају један за другим квартови источног Алепа који су под контролом терориста. Престају да пружају отпор све нова њихова упоришта у том делу сиријског мегаполиса.

Сиријска регуларна армија ослободила је већ 8 квартова источног Алепа и из њих евакусала више од 2.500 цивила (преко 800 су деца).

Из градског дистрикта Кадисија изашло је око 500 људу, а из Џабал-Бидара и Хај-ес-Сакура око 1.500.

Команда владиних снага – да би прекратила страдања цивила – на више тачака води преговоре чији је циљ да терористи положе оружје и напусте источни Алеп (првих 40 се вечерас предало у кварту ал-Кадисија).

Неке делове источног Алеп, који је већ расечен на северни и јужни део, су терористи сами напустили да би избегли потпуно опкољавање.

Сиријска армија и њени савезници нису све ово остварили без жртава у својим редовима. Како је саопштено, погинуо је и Мохамад Рафаа, командант бигаде палестинских добровољаца Лива Ал-Кудс.

Он се сматра једним од највећих хероја досадашњег ратовања – заједно са Сухеилом ал-Хасаном, командантом бригаде Тигрови, и Исамом Захредином који командује одбраном Деир ез-Зора.

muhammad_rafe

Владине снаге су операцију ослобађања источног Алепа започеле пре 12 дана. Ако се св настави темпом из последња два дана – терористичка тврђава ће пасти за два-три дана. У сваком случају – много брже него што су многи прогнозирали.

Извор: Факти