Путин нам поклонио мигове вредне чак 150.000.000 евра!

Наши официри у јединицама руске војске изабрали шест ‘мигова 29’ који су још у пуној борбеној употреби * Авиони одмах после ремонта стижу у Србију и биће оперативни најмање до 2027. године

Руски председник Владимир Владимирович Путин поклонио је нашој земљи шест авиона „миг 29“, који на тржишту вреде чак 150 милиона евра, потврђено је Информеру у Влади Србије!

Иако су се у НАТО медијима јуче појавиле информације да су ови авиони ‘кршеви’ и ‘војни отпад’, за чији ремонт Србија мора да плати чак 300 милиона евра (погледајте оквир), истина је сасвим другачија!

Специјални услови

Најпре, ‘мигови 29’ који стижу у Србију су, уз одобрење председника Путина и руског министра одбране Сергеја Шојгуа, изабрани из јединица руске војске – у питању су, дакле, летелице у пуној борбеној оперативној употреби!

Друго, Србија ће за ремонт ових авиона платити 20 милиона евра, што је знатно мање од тржишне цене која износи око 45 милиона евра!
Коначно, после допремања шест ‘мигова 29’ у Србију и њиховог уласка у оперативни састав Ратног ваздухопловства Војске Србије, наша земља ће постати најјача сила у региону, али и шире. У том тренутку, кажу стручњаци, имаћемо моћније ратно ваздухопловство не само од земаља бивше Југославије већ и од Бугарске и Аустрије!

81425_miga-29_f

– Наши официри су на терену у јединицама руске војске изабрали поменутих шест летелица које су сада у оперативној употреби, односно могу без проблема да лете и обављају борбене задатке. Чим се уради њихов ремонт, који кошта седам и по пута мање него што авиони вреде, летелице ће бити испоручене Србији.

Тада ће наша земља имати најјачу авијацију у региону, и то у наредних десет година, пошто ће ‘мигови’ после ремонта бити оперативни најмање до 2027. године! – објаснио нам је високи функционер Министарства одбране.

Према његовим речима, за овај изузетно повољан војни аранжман, осим руског шефа државе, најзаслужнији је министар одбране Сергеј Шојгу. На његову интервенцију цена ремонта ‘мигова’ смањена је за више од 50 одсто.

– Авиони су у Русији изабрани на основу прецизне војнотехничке документације. Реч је о одличним борбеним летелицама. Пракса је увек да се одради ремонт пре куповине, а тај ремонт Србија ће платити 20 милиона евра. Некоме се то може учинити много, али пуна цена ремонта је 45 милиона.

90672_sojgu_f

На личну интервенцију министра Шојгуа она је смањена на 20 милиона, што малтене покрива само цене делова и опреме која треба да буде уграђена… – преноси Информеров извор и наглашава да само злонамерни или глупи људи могу да кажу да овај аранжман није повољан за државу Србију.

– Све оно лоше што разни медији објављују о овом послу јесте чиста неистина и пропаганда западних центара моћи којима не одговара Србија са јаком војском и њена добра сарадња са Москвом… – истиче наш саговорник.

Војни аналитичар Мирослав Лазански потврђује наше информације и наглашава да су авиони пажљиво бирани и да су оперативно исправни.

50322_layanski_f

– Тим апаратима треба мали ремонт да би им се трајање продужило на још десет година. Кад бисмо их куповали као половне, коштали би укупно око 150 милиона долара. А овако нас коштају око 20 милиона долара и трајаће наредних десет година.

Овај аранжман је више него повољан за Србију, свако ко каже другачије тај лаже – наглашава Лазански и напомиње да је у српској јавности много оних који жарко желе да набавку ‘мигова’ на силу прикажу као лош посао штетан по државу

– Пре неки дан су ме звали с једне телевизије да питају шта мислим о овом аранжману, ја сам им рекао исто што и вама, а они су објавили да нам Руси шаљу ‘војни отпад’!?! Њима очигледно није стало до истине – објашњава Лазански.

Министар Ђорђевић: Авиони нису „отпад“

Министар одбране Зоран Ђорђевић изјавио је да није реч ни о каквом војном отпаду.

– То су авиони у употреби и моћи ће да се користе још најмање 10 година. Такође, са Русима ће бити формиран Регионални центар за ремонт хеликоптера Ми-8 и Ми-17.
Кад је у питању набавка хеликоптера, следеће године би требало да дође и до реализације набавке два немачка хеликоптера. У питању је поклон.

84243_tan2016-4-22-205152369-4_f

Преговарамо да добијемо највише могуће, да то буде довољан број и за нас и за МУП – истакао је Ђорђевић, додајући да ће српска војска добити више од 30 америчких „хамера“ и да ће војни буџет износити око пола милијарде евра.

НАТО ПРОПАГАНДА ‘Ало’ објавио страшну лаж да нам Руси шаљу ‘отпад’, а да за ремонт плаћамо чак 300 милиона евра

Дневни лист „Ало“ објавио је у петак на насловној страни да Русија шаље Србији „отпад“ и да ћемо за ремонт платити чак 50 милиона евра по авиону, односно 300 милиона евра укупно!?!

– То је страшна лаж, објављена очигледно по директном налогу НАТО центара моћи. Њима сигурно смета то што ће Србија имати најјачу авијацију у региону. Зато се служе класичном пропагандом, а „њихови“ медији ће бити све гласнији у својим измишљотинама и лажима… – наглашава наш извор.

Извор: Информер