ДВЕРИ: Вучић уводи Србију у НАТО!

Двери захтевају да Вучић поднесе извештај парламенту о сусрету са представницима НАТО.

Посланичка група Српског покрета Двери поднела је Захтев да се одржи посебна седница парламента на тему „Однос Србије и НАТО“, на којој ће премијер Александар Вучић да поднесе извештај о чему је све разговарао са генералним секретаром НАТО-а Јенсом Столтенбергом и са представницима Северноатлантског савета и шта им је све обећао.

Двери су озбиљно забринуте да Вучић прави снажан заокрет ка Западу и да уводи Србију у НАТО. Деловање Александра Вучића постаје све опасније и штетније по државне и националне интересе Србије. Упозоравамо га да је Србија војно неутрална и да не сме да прави даље кораке ка приближавању НАТО-у, који би могли да доведу нашу државу у сукоб са Руском Федерацијом.

Након што је пронатовска Вучићева власт потписала ИПАП споразум који представља највиши облик сарадње Србије и НАТО-а, остао је још само улазак у ову организацију. Не треба заборавити да је Александар Вучић још у јуну 2009. године у изјави која је објављена у листу „Данас“ нагласио да СНС „нема ништа против евроатлантских интеграција Србије”, да нема ништа против уласка Србије у ЕУ и НАТО.

Српски покрет Двери најоштрије осуђује понизно понашање Александра Вучића приликом сусрета са генералним секретаром НАТО-а и чињеницу да је Вучић је амнестирао НАТО за злочине које је починио над српским народом, грађанима Србије, за злочин против мира и човечности.

7

Он се захвалио Столтенбергу што је “изразио жаљење због цивилних невиних жртава НАТО кампање”. Захтевамо од Вучића да српској јавности објасни које то жртве НАТО агресије нису биле невине? Подсећамо Вучића да то није била никаква НАТО кампања или хуманитарна интервенција већ НАТО агресија на суверену земљу изведена уз кршење међународног права. То је био злочин против мира и човечности, због којег злочинци треба да заврше на оптуженичкој клупи. Подсећамо Вучића и да Србија има право да тужи НАТО и да тражи одштету.

Посебно је срамна улога Вучићевих медија који су се потрудили поправе имиџ НАТО-а па су преформулисали Столтенбергову изјаву и интерпретирали је као да се „НАТО извинио за убијање Срба и бомбардовање Србије“ и да је наступила некаква „нова ера односа са овом организацијом“. Како су првобитно агенције пренеле, генерални секретар НАТО-а је “изразио жаљење због цивилних невиних жртава НАТО кампање”, а онда је та изјава доживела трансформацију у Вучићевим медијима.

Информативна служба Српског покрета Двери

Извор: dveri.rs