Чепурин: Србија за нас није тек једна од 200 земаља света – нисмо равнодушни према судбини Србије!

„НАТО је већ ствар прошлости и сада може да ухвати у своју мрежу само неку ситну рибу“

У случају Црне Горе нису ми јасни циљеви власти да се сруши вековно братство два народа, да се поткопају привредни односи са Русијом, да се погорша властита безбедност. То је нека патологија и по питању Црне Горе навео бих руску пословицу која каже “пљувати против ветра“

Руски амбасадор је додао да сматра и да Јужни ток није мртав, а рекао је и да „Путинови ‘мигови’ не долазе са Сергејем Лавровим“

АМБАСАДОР Русије у Србији Александар Чепурин изјавио је да је предстојећа посета шефа руске дипломатије Србији Сергеја Лаврова део редовног дијалога Београда и Москве, и потврдио да ће руски премијер Дмитриј Медведев такође посетити Београд.

Чепурин је за Радио Београд рекао да је Медведев прихватио позив српског премијера Александра Вучића, али није могао да прецизира датум те посете.

„Србија за нас није само једна од 200 земаља света и ми нисмо равнодушни према судбини Србије, могу да кажем да стабилност региона за нас има посебан значај и Србију подржавамо по више питања као што су питања Косова и Републике Српске“ рекао је Чепурин и додао да су председник Русије Владимир Путин и Лавров добри познаваоци прилика на Балкану.

Чепурин је у емисији „Седмица“ Радио Београда рекао да ће се Лавров у Београду срести с председником Србије Томиславом Николићем, премијером Александром Вучићем и министром спољних послова Ивицом Дачићем.

„Русија нема намеру да било коме држи лекције, да дајемо оцене и намећемо вредности, српски народ најбоље зна шта је за њега добро“, рекао је Чепурин.

Чепурин је рекао да Русија поштује војну неутралност Србије и са поштовањем и разумевањем се односи према томе.

„Русија се залаже за мир и стабилност на Балкану и Русији се не свиђа политика која има за циљ да посвађа словенске народе“.

Чепурин је рекао и да је НАТО „у свом треутном облику рудимент прошлости када је Алијанса била уперена против Совјетског Савеза“ и да је сада потребно да се односи граде на нови начин, „како је то рекао Путин“.

„НАТО је већ ствар прошлости и сада може да ухвати у своју мрежу само неку ‘ситну рибу'“, рекао је Чепурин

Руски амбасадор је рекао да Русија подржава тесне и пријатељске односе са Републиком Српском и њеним председником.

„По питању Црне Горе нису ми јасни циљеви власти да се сруши вековно братство два народа, да се поткопају привредни односи са Русијом, да се погорша властита безбедност. То је нека патологија и по питању Црне Горе навео бих руску пословицу која каже “пљувати против ветра“, рекао је Чепурин.

За Чепурина избори у Сједињеним Америчким Државама, Бугарској, Молдавији као и Брегзит показују тенденцију промене и „фијаско“ старих елита, јер долазе нови лидери.

Руски амбасадор је додао да сматра и да Јужни ток није мртав, а рекао је и да „Путинови ‘мигови’ не долазе са Сергејем Лавровим“.

Чепурин је рекао да Русија нема никакве везе са формирањем Владе у Србији али и да у Влади Србије не зна за антируске људе.

         (Бета)