Михајловић: У „Железницама Србије“ до краја године 3.000 људи мање!

Министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић изјавила је данас да ће до краја године у „Железницама Србије“ радити 3.000 људи мање.

– Нико неће изаћи из „Железница“, а да нема адекватну отпремнину. Близу 3.000 људи ће имати отпремнине, највећи број су они који добровољно одлазе из „Железница“ – рекла је Михајловић за РТС поводом планираног смањења броја запослених у том јавном предузећу које тренутно има око 17.500 радника.

Упитана о субвенцијама од 16 милијарди динара које су планиране за 2017. за „Железнице Србије“, Михајловић је казала да су ове године субвенције за „Железнице“ за милијарду мање него прошле године и да је у износ од 16 милијарди динара укључен и аванс за руски кредит.
– То нису субвенције за плате, већ инфраструктурни пројекти – рекла је Михајловић.

Она је казала да је од 75 милијарди динара, колики је планирани буџет за то министарство, 42 милијарде чине пројектни зајмови за изградњу и рехабилитацију путева и коридора.

– Степен извршења овог министарства је 98 одсто. Све што је стављено у буџет ми смо искористили. Не очекујем да ћемо имати проблеме и не верујем да ће ишта стајати јер ми без инфраструктуре не можемо – рекла је Михајловић.

(Бета)