ПРЕДСЕДНИК НИКОЛИЋ нуди правну помоћ Капетану Драгану!

Председник Србије Томислав Николић састао се данас са адвокатом Драганом Палибрком, правним заступником Драгана Васиљковића, познатог као капетан Драган, и нагласио да Васиљковић има право на правну помоћ Србије у поступку који се води против њега у Хрватској.

Србија, уколико се то од ње тражи, у сваком судском поступку треба да допринесе фер и правичном суђењу, рекао је Николић.

Оптужнице, које су подигнуте против држављана Србије за наводна дела почињена током деведесетих, имају имплицитни циљ да се окриви само једна страна у сукобу, подвукао је председник Николић и навео да је крајњи циљ наплата ратних репарација и стигма на Србији и српском народу, саопштила је Служба за сарадњу са медијима председника Републике.

Адвокат Драган Палибрк обавестио је председника Србије о појединостима везаним за суђење Драгану Васиљковићу, познатијем као капетан Драган и упознао га са проблемима које има као његов бранилац.

Он је навео да му је у Хрватској омогућено да обилази Васиљковића, да има увид у предмет и да му даје правне савете, али не и да га брани у сплитском суду, што није забележено у савременој правној пракси.

Палибрк је нагласио да чека одговор од Министарства одбране на захтев да се доставе подаци о командној структури тадашње ЈНА у книнској тврдјави и јединица које су учествовале у нападу на Глину.

Адвокат је изразио очекивање да ће ти подаци открити да капетан Драган није био надлежан за та подручја, наведено је у саопштењу.