ЗАВЕРА ПРОТИВ ТРАМПА — ХИЛАРИ НА ЧЕЛО САД: Трампова победа угрожена, Америци прети хаос!

Десет председничких електора, који би 19. децембра требало да гласају за Доналда Трампа као новог председника САД, затражили су извештај америчких обавештајних служби о свим истрагама које повезују Трампа с Русијом.

Девет демократа и један републиканац послали су отворено писмо шефу обавештајне заједнице Џејмсу Клаперу, у којем захтевају релевантне информације пре датума када ће морати да гласају за председника.

„Желимо да чујемо од обавештајне заједнице да ли постоје отворене истраге о везама између Доналда Трампа, његове кампање или сарадника и мешања руских власти у америчке изборе, колико су опсежне те истраге, колико су далеко досегле, ко је био укључен у њих“, наводи се у саопштењу.

Тражимо и извештај о свему што је откривено, јер се ради о питању које утиче на кључне факторе у нашем размишљању да ли Трамп може да буде председник САД.

Ово писмо послато је дан након што су два демократска конгресмена предложила електорском скупу да размисли о блокирању избора Трампа за председника.

Укупно 538 електора састаће се 19. децембра у главним градовима својих савезних држава и поднети службене гласове за председника.

Трамп је освојио већину гласова у државама које дају 306 електора, док је Хилари Клинтон освојила већину у државама које дају 232 електора.

Политичари који покушавају да зауставе избор Доналда Трампа покушавају да наговоре најмање 37 републиканских електора да окрену леђа Трампу, што би зауставило његов одабир и препустило коначну одлуку Конгресу.

Извор: Ртс