Ђурић: Миша Вацић ради у Канцеларији, али није мој саветник!

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић потврдио је данас да некадашњи портпарол и лидер екстремно десничарског СНП 1389 Миша Вацић ради у Канцеларији, али да није његов саветник.

„Миша Вацић није мој саветник, он ради у Канцеларији за Косово и Метохију и то је све што могу да кажем“, рекао је Ђурић за Радио-телевизију Србије и додао да све време слуша „само лажи“ о себи и о „господину Миши Вацићу“.

Вацић је раније за портал Инсајдер.нет рекао да су га пре два месеца позвали да ради у Канцеларији за Косово и Метохију, Ђурић је демантовао наводе медија да је Вацић његов саветник.

„Што се тиче Мише Вацића, довољно је да одете на званични сајт Канцеларије за КиМ и да видите ко су моји сарадници, изабрани на влади“, раније је рекао Ђурић.

Више невладиних организација реаговало је и навело да су згрожене и шокиране вешћу да је Вацић именован за саветника.

Председник Владе Србије Александар Вучић раније није желео да одговори на питање да ли је портпарол десничарског покрета 1389 саветник директора Канцеларије за Косово и Метохију.

„Одоворићу на то питање када додје време“, рекао је Вучић новинарима у Београду и додао да ће одговарати на сва питања на новогодишњој конференцији.

Вацић је осудјиван због дискриминације ЛГБТ популације, држања оружја и ометања службеног лица у обављању дужности.

(Бета)