Михајловић: НЕЋЕ СЕ „ЗЕМЉА ЗАТРЕСТИ“

Поштовани пријатељи,

Ових дана у појединим медијима појавиле су се вести да пишем „нову“ књигу која треба ускоро да се објави, да сам „проговорио“ и дао „шокантне“ изјаве о појединим људима и догађајима.

Не знам ко и зашто то ради, али знам да непишем аутобиографију, нити постоји „нова књига“ из које се наводе објављени цитати. Такође, нисам „проговорио“, па се неће „Земља затрести“, нити сам било коме давао објављене изјаве,
Оно што сам имао да кажем о свом раду написао сам у књизи „Повленске магле и видици“, јасно нагласивши да се ради о мом субјективном виђењу и информацијама којима сам располагао, Свакако да нисам знао и рекао све и да има нових сазнања, али не мислим да се бавим изменама и допунама, посебно не догађаја о којима ће потпуна истина бити доступна тек за 5-6 деценија.

Напомињем, да сам преко десет година ван политике и преко три у пензији. У слободном времену боравим на Повлену и бавим се, поред породице, пријатељима и својим младалачким љубавима: скаутима, младим истраживачима и Ваљевом, мојим Центром Галаксије. Ове године је 50 година од прве експедиције у једину европску прашуму „Перућица 67“. И о томе ћу нешто писати, као што сам скоро објавио књигу „Ваљево једна епизода“, која говори о периоду мог боравка у Општини Ваљево од 1978 до 1989 године.
Надам се да ће моји пријатељи разумети зашто не могу да им дам „нову књигу“ која не постоји и зашто не могу да коментаришем изјаве које нисам дао.

Душан Михајловић