Марко Ђурић издао Мишу Вацића!

Сада већ бивши саветник у Канцеларији за Косово и Метохију Миша Вацић потврдио је да је добио отказ и оптужио је Марка Ђурића да га је „издао“. Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић саопштио је данас да је с Мишом Вацићем данас раскинут уговор о делу.

Некадашњи лидер ултрадесничарске организације 1389 рекао у емисији „150 минута на Прва ТВ да је највероватније добио отказ због гостовања на телевизији Н1.

„Стварно сам добио отказ. Само ме је сачекало решење о раскиду уговора на столу. Нисам добио образложење, само позив да дођем у канцеларију“, рекао је Вацић.

Вацић је за отказ окривио шефа Канцеларије Марка Ђурића, за кога је рекао да је некада са њим имао „одличан однос, можда чак и братски“.

„Своје радне задатке сам обављао на најбољи могући начин. Драже ми је да добијем ово решење, него да трпим тиранију и зулум, нарочито не неког чиновника. Не желим да се прави сапуница о нашег односа. Од људи очекујем само да држе реч“, рекао је Вацић.

Вацић, који је осуђен на условну казну због дискриминације, каже да је са Ђурићем требало да дели хуманитарне пакетиће за Божић, као и да је очекивао од њега заштиту након „медијског линча“.

„Требало је да каже ‘да, Миша Вацић ради, то је то, следеће питање’. Ми смо имали одличан однос, мени ово све делује као да шиптарски лоби пред нову рунду преговора игра на српску неслогу. Ништа није случајно, а нездраво је да причамо преко саопштења и емисија, уместо лично. Нисам ја тај који је рекао једно па друго, он се уплашио да каже да ја радим код њега“, рекао је Вацић.

Вацић је рекао и да он ради у интересу државе Србије и да је радио на најбољи начин за Канцеларију.

„Немам проблем са Владом Србије, имам велико поверење у њу, не мислим да она има везе са овим, већ је ово исхитрени чин једног чиновника, који се није најбоље снашао. Сигурно нећу у опозицију због овог срамног чина, али ћу према људима који су ми заболи нож у леђа редефинисати однос“, рекао је Вацић.

Видео погледајте ОВДЕ

b92.net