ПУТИНОВИ ВОЈНИЦИ БУДУЋНОСТИ: Формирана нова јединица!

У Оружаним снагама Русије формирана је јединица за информационе операције, рекао је министар одбране Русије Сергеј Шојгу.

„Формиране су јединице за информационе операције, што је много ефикасније и јаче“, навео је руски министар, одговарајуц́и на питање о потреби обнове управе која би се бавила контрапропагандом.

„Пропаганда треба да буде паметна, образована и ефикасна“, рекао је Шојгу.

Данас је важнија победа у информационом, него у класичном војном сукобу – изјавио је, након Шојгуа, бивши начелник Главног стожера руске војске Јуриј Балујевски.

„То је бескрвни сукоб, али ефекат зна да буде учинковитији од сваког убојитог оружја јер може да парализује сва тела власти у државама противницама – додао је одушевљено Балујевски који те јединице назива „војницима невидљивог фронта“.

Шеф парламентарног Одбора за одбрану Владимир Шаманов изјавио је да су „информационе снаге“ важан сегмент националне одбране, исто као и нуклеарни и сваки други војни потенцијал, јер је „информациони рат саставни део опште конфронтације“.

„Требају нам специјалисти који откривају иностране диверзије у електронским, новинским и телевизијским платформама“, напоменуо је Шаманов.

Заменик председника Канцеларије за одбрану и безбедност Већа Федерације Франц Клинцевич рекао је да Русија данас има пуно проблема с дезинформацијама које Запад убацује у руски информациони простор.

„Данас је информацијона конфронтација у првом плану. Траје борба за умове и свест људи“, утврдио је Клинцевич.

glasmoskve.rs