Вујовић: Сви у Србији морају да стегну каиш!

Министар финансија Душан Вујовић изјавио је да сви у Србији морају да стегну каиш како би им, у економском смислу, свима било боље, и истакао да је битно да је садашња Влада Србије показала да су побољшања могућа.

„Битно је да смо показали да су побољшања могућа, сваки дан иде све боље… али сви морају да буду свесни да и даље постоје ограничења“, рекао је Вујаовић за Радио телевизију Србије

Он је нагласио значај све већег поверења људе у економске мере Владе указавши истовремено да „сви морамо да стегнемо каиш“ да би изашали из затеченог стања.

У истој емисји, председник Фискалног савета Србије Павле Петровић је оценио да пре смањење пореза и повећења плата и пензија треба повећати инвестиције у инфраструктуру.

Упитан о ставу Фискалног савета о могућем смањењу пореза на на плате и повећењу плата и пензија, Петровић је рекао да су „приоритети мало другачији“.

„Ако наплата буде веће од очекиване онда прво треба повећети инвестиције у инфраструктуру“, рекао је он упозоривши и на високи јавни дуг.

n1info.com