Вучић: Досовски кандидати желе да од Србије направе нестабилну земљу попут Македоније

КРУШЕВАЦ: УВЕЛИКО ПЕГОВАРАМО О ПРОЈЕКТУ МОРАВСКОГ КОРИДОРА ОД ПРЕЉИНЕ ДО ПОЈАТА

vucic krusevac

ПРЕМИЈЕР Србије и председнички кандидат владајуће коалиције Александар Вучић изјавио је данас су „увелико у току“ преговори о идејном пројекту за Моравски коридор од Прељине до Појата.

         Вучић је на митингу у Краљеву казао да ће реализација тог пројекта омогућити лакше довођење инвеститора.

         „Краљево и Лесковац су на реду за довођење инвеститора. Преговарао сам са две компаније о доласку у Краљево, али су те компаније одустале од инвестирања у овај град. Али, ако не доведемо те фирме у Краљево, држава ће отворити наменску индустрију“, рекао је премијер.

         Вучић је оценио да су пред Србијом важни и тешки избори.

         „Пред нама су важни, тешки избори. Против мене су десеторица кандидата, а неки од њих по сваку цену желе да се дочепају власти. Многи од њих су учествовали у уништавању државе, многима од њих нисам дозвољавао да крадуцкају и краду. Многи од оних који су научили на комесарско доба, чекају сваку прилику да се неистинама и лажима врате на власт“, рекао је Вучић.

         Председник Српске напредне странке је оптужио „досовске“ кандидате да желе да од Србије направе „нестабилну земљу у политичком смислу, попут Македоније“.

         „Време обрачуна на српским улицама је прошло. Наша политика је политика мира и стабилности. Неки би хтели од Србије да направе нестабилну земљу, зато хоће слабијег председника и владу. Али овде у Србији ми грађани одлучујемо о својој судбини, нико са стране“, казао је Вучић.

         Окупљеним грађанима у пуној Хали спортова, Вучић је казао да не треба да се љуте на оне који цепају предизборне билборде СНС.

         „Ми не смемо да будемо исти као они, и онда када цепају наше билборде немојте да се љутите на њих, немојте се свађати с њима. Пустите их нека цепају, они се тиме хвале што уништавају нечију имовину. А да смо то ми учинили њима, рекли би јесте ли видели какви су напредњаци, социјалисти“, казао је Вучић.

vucic krusevac 1

Премијер је казао и да су поједини сумњали у одрживост политике и ЕУ и Русија. „Говорили су нећете моћи да издржите ту политику, мораћете да се окренете против Руса, или ћете морати да окренете леђа ЕУ, а ја сам говорио наш пут је ка ЕУ, али и да морамо сачувати традиционална пријатељства. Не можете им забити нож у леђа, и показало се да смо водили исправну политику“, рекао је Вучић додајући да Србија неће уводити санкције Русији.

  Извор: Бета