Марин Ле Пен у Кремљу: Путин оличава визију сарадње између слободних народа

ПУТИН: РУСИЈА НЕ ЖЕЛИ ДА УТИЧЕ НА ФРАНЦУСКЕ ПРЕДСЕДНИЧКЕ ИЗБОРЕ.

Владимир Путин примио је данас у Кремљу лидерку француске партије Национални фронт Марин Ле Пен која је један од главних кандидата за новог председника Француске.

putin marin le pen

Нема сумње, имајући у виду америчке битке око подметања Доналду Трампу да је победио Хилари Клинтон само захваљујући подршци Москве, руски лидер је одмах нагласио:

„Русија придаје велики значај својим односима са Француском, али не жели да на било који начин утиче на председничке изборе у тој земљи. Трудимо се да имамо једнаке односе и са француском влашћу и са опозицијом. Русија има прво да контактира са представницима свих политичких снага (у Француској), као што то право имају и наши партнери у Европи и Сједињеним Државама“.

Марин Ле Пен је после састанка с руским лидером рекла да он представља „нову визију мултиполарног света“:

„Ја браним мултиполарни свет и ја браним сарадњу између слободних народа. Мислим да Владимир Путин такође представља такву визију света“.

На својој московској конференцији за медије, још је додала:

„Свет Владимира Путина, свет Доналда Трампа у САД, свет господина Модија (индијски премијер Нарендра Моди) у Индији – то је свет са којим делим визију сарадње уместо досадашњег потчињавања и ратнохушкачке политике која је најбоље представљена кроз ЕУ“.

Марин Ле Пен је у посети Русији на позив руских посланика.

У Кремљ је дошла месец и по пред председничке избор у својој земљи у којој против себе има целу њену глобализовану елиту.

Ова посета је, у суштини, добро прорачунати политички потез талентованог политичара.

Она се пре Путина срела са председником Државне Думе Вјачеславом Володином.

Извор: Факти