Вучевић: Не бих да прејудицирам о премијерском мандату!

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић изјавио је да не жели да прејудицира ко ће бити премијер Србије нити да ли ће мандат бити поверен њему.

На констатацију да се све чешће помиње као могући кандидат за премијера, Вучевић је, гостујући у Дневнику РТС-а, рекао да ће за десетак дана бити донета одлука о томе ко је најбољи кандидат за премијера.

„Не желим и нећу да прејудицирам ствари. Разговори су у току и за десетак дана ће се донети одлука ко је најбоље решење за функцију премијера“, навео је градоначелник Новог Сада.

Он је истакао да је за СНС као и Србију најбоље да Александар Вучић остане на челу странке.

„Мислим да је за функционисање и стабилност СНС-а као и стабилност Србије најважније да Вучић остане на челу странке. То сам рекао на Главном одбору, а то понављам и сада“, напоменуо је Вучевић.

Говорећи о доласку компаније „Континентал“ у Нови Сад, Вучевић је рекао да је корист од отварања те фирме вишеструка, у виду повећања запослености, односно смањења броја незапослених, као и симболике да тако велика компанија, такав бренд, долази у Србију.

Према његовим речима, Србија је препозната као добро место за инвестиције и доласком компаније „Континентал“ Србија је ушла у вишу инвестициону лигу.

Он је навео да је почетак рада заказан за 1. јул и да ће посао добити 500 инжењера.

„До краја 2017. године 100 инжењера ће бити запослено, након тога имају период од две и по године да подигну најмање 500 инжењера, а све њихове пројекције показују да ће они ићи можда и много више“, рекао је он, и додао да се нада да ће ће се сада један број српских инжењера који су радили у иностранству, вратити у Нови Сад.

Он је додао да је компанија „Континентал“ трећа компанија која долази у Нови Сад, после компанија „Лир“ и „Делфај“ и истакао да пословање једне фирме не зависи од тога ко је градоначелник већ од тога да су фирме које долазе и и запошљавају грађане задовољне условима који се нуде.

novosti.rs