Дачић: Вучић одржао час државништва пред Тачијем!

Министар спољних послова Ивице Дачића изјавио је да је истина „све што је објављено шта је председник Србије Александар Вучић одбрусио Хашиму Тачију на Самиту Брдо-Бриони у Словенији“, додајући да он о томе може лично да посведочи.

„Александар Вучић је одржао час државништва и показао свима да Србија јесте за мир, стабилност и помирење, али да никоме неће дозволити да понижава Србију. То је тај велики политички капитал који је Србија добила избором Вучића за председника“, рекао је Дачић.

Министар је рекао да је самит протицао у „коректној атмосфери све док Тачи није добио реч, кад су Албанци са Косова још једном исказали, као и на сваком другом скупу, да је њихова једина политика напад на Србију и лажи“, саопштило је министарство.

„Они тиме показују нервозу и љутњу, јер их више у томе ретко ко подржава, осим неких последњих ласти бивше америчке администрације и албански лобисти“, рекао је шеф дипломатије.

„Тачи је без трунке срама изрекао велику лаж да је Велика Албанија измишљотина Београда, иако је цео свет могао да чује његове, Рамине, Харадинајеве и Муслијуове изјаве о Великој Албанији, чак до Ниша. Овакво понашање Тачија су касније у билатералним разговорима сви осудили, укључујући и немачког и македонског председника“, додао је Дачић.

N1_info