Ниш: У Клиничком центру посао за 140 медицинских сестара и техничара

У нишком Клиничком центру данас ће почети да ради 60 медицинских сестара и техничара а њих још 80 имаће шансу да се запосли јер је, такодје данас, расписан нови конкурс за пријем радника.

„Од 80 здравствених радника за које је данас расписан конкурс њих 42 биће запослено за стално, а 38 на одредјено време“, рекао је директор те установе Зоран Радовановић на конференцији за новинаре.

Он је казао да ће 30 одсто новопримљених бити здравствени радници који немају радно искуство, а за пријем осталих ће се поред оцена током школовања вредновати и радно искуство.

„По завршетку новог Клиничког центра и повећања постељног фонда имаћемо могућност за пријем нових лекара, сестара и другог особља“, рекао је Радовановић.

Он је казао да ће се са отварањем новог Клиничког центра сигурно морати да запосле нови хирурзи, анестезиолози, радиолози и неонатолози.

Радовановић је поновио да искључиву кривицу због кашњења завршетка тог објекта сносе изводјачи радова, иако су им „плаћени сви радови“.

Према његовим речима, у Ниш ће данас стићи тим инжењера који је Влада Србије оформила и који ће контролисати изводјење радова све до њиховог завршетка.

Клинички центар Ниш, према Радовановићевим речима, ових дана је из сопствених средстава набавио информатичку опрему вредну 3,2 милиона динара.

Нови рачунари, штампачи и друга опрема, додао је Радовановић, обезбедиће да систем заказивања прегледа буде додатно побољшан.

Бета