Трамп: Катар финансирао тероризам!

Током говору у Министарству саобраћаја, Трамп је са патосом отварао фасцикле са стотинама ’еколошких страница за које је рекао да садрже „бесмислену папирологију“ о 29 километара дугом путу у савезној држави Мериленд.

Једну по једну је бацио на под.

„Један господин из Мериленда је говорио о 29 километара дугачком путу и донео дозволе које су добили и платили. Потрошили су 29 милиона долара за еколошки извештај који има 30 килограма и кошта 24.000 долара по страни”, рекао је Трамп.

Трамп је обећао да ће убрзати процедуре за изградњу путева.

Потом је – по завршетку преговора са председником Румуније Клаусом Јоханисом – изјавио да је спреман да под заклетвом у Конгресу САД исприча истину о својим разговорима са смењеним директором ФБИ Џејмсом Комијем.

Додао је да није било никаквог његовог дила са Русијом, а да је медије таквим полутврдњама снабдевао Коми.

Амерички лидер је оценио да је Катар „историјски“ – чак на веома високом нивоу – подржавао тероризам и да на то мора да буде стављена тачка:

„Мора бити прекинуто финансирање тероризма. Заједно са државним секретаром, Рексом Тилерсоном, и нашим водећим генералима, проценио сам да је дошло време да Катар буде позван да обустави финансирање“.

Трамп је претходно одредио Тилерсона за посредника у преговорима поводом Катара.

fakti.org