Нови Сад: Осванули плакати покрета 1389!

У протеклих неколико дана СНП 1389 у Новом Саду покренуо је акцију улепшавања градских улица.

Припадници покрета  полепили су у Новом Саду и околним местима Футог и Ветерник више хиљада плаката и налепница са српским мотивима  (логом покрета на коме је уцртан грб Светородне лозе Немањић, православни златни крст, штит са четири осцила, година 1389. која је чувар националног идентитета, као и парола покрета која гласи „ДОСЛЕДНОСТ, ДОСТОЈАНСТВО, БЕЗ КОМПРОМИСА!„,  док је  садржај налепнице гласио „НОВИ САД, СРБИЈА, VOJVODINA НИКАДА!„, алудирајући на очување територијалне целовитости наше државе).


Циљ ове акције је био да се подигне свест о традицији, лепоти српских симбола и српске историје, посебно код младих људи.

У акцији је учествовало неколико десетина чланова. Током реализације наше акције народ је прилазио и пружао велику подршку буђењу национализма на северним деловима Републике Србије.

Овим путем оштро одговарамо на саопштење ЛСВ и појединих прозападних медија који су СНП 1389 и њене чланове назвали „фашистима„.


Истина је да смо и код просторија ЛСВ залепили један плакат и налепницу са горе поменутим садржајем,  не са намером да неког провоцирамо или са намером да неког увредимо, већ искључиво са великом жељом да улепшамо простор испред  ЛСВ са прелепим српским бојама и најлепшим српским мотивима…

Наши суграђани који пролазе улицом у којој се налазе просторије и седиште ЛСВ са гађењем окрећу главу и прелазе на другу страну улице, покушавајући тако да избегну зло које им се на силу намеће.

Како би једном ти погледи били обавијени са радошћу, дивљењем и позитивном енергијом  (и ако није у нашем стилу помагати издајнике и стране плаћенике) одлучили смо да залепимо и један плакат са налепницом на њихов улаз.


Врло је дискутабилно фрљане  изразима као што је „фашизам„ посебно је дискутабилно са чије стране долази осуда…

Осуда је дошла са оне стране која је дизала пасош „Републике Војводине„, оне стране која каже „Сријем Хрватској„,
оне стране која разбија табле националне телевизије…

Врло дискутабилан „наш„ или њихов фашизам!

НОВИ САД, СРБИЈА, VOJVODINA НИКАДА!

snp1389.rs