Вучићева Влада финансира ДРУГОСРБИЈАНСКЕ и србомрзачке новинаре!

Данашњи Информер је објавио списак другосрбијанских медија који примају донације директно од Министарства културе и информисања. Поред наведених Данаса, Нина, Времена, Курира и других, добар део другосрбијанских медија је изостављен са овог списка.

Како наводи Информер министар културе и информисања Владан Вукосављевић је 31. маја потписао решење на основу кога је штампаним и електронским медијима у Србији подељено 85.997.867 динара. Од тога износа 16.997.500 динара државних пара исплаћено је Данасу, Куриру, Нину-у, Времену, Недељнику, НУНС-у, и ЦИНС-у. Практично 17 милиона динара Влада Србије је исплатила другосрбијанским медијима чија је уређивачка политика антидржавна па и  антисрпска.

Да иронија буде комплетна Родићев Курир је добио од Вучићеве Владе непуних милион динара(800 000). Логично је поставити питање да ли су Курир и Вучић заиста у сукобу или смо протеклих месеци гледали до сад невиђен медијиски риалити који и Куриру и Вучићу само дижу рејтинг.

Screenshot_5

Поред ових „блажих“ другосрбијанских медија, којима је омиљена медијска дисциплина пљување српске државе и народа, Вучићева Влада је финансирала и отворене србофобе као што су Динко Грухоњић и Недим Сејдиновић и њихово удружење НДНВ(Незавивисно друштво новинара Војводине). Ова два бошњака, којима се не сме приговорити да су бошњаци јер одмах реагује Амнести интернешнал, о Србима пишу као о геноцидном народу а о Србији као Мордору. За Динка Грухоњића, кога је неко од „миља“ прозвао Сабахудин, српска деца из Новог Сада су геноцидна јер бацају петарде за Нову годину и тако се увежбавају да заврше „посао који су њихови очеви започели“.  Надим Сејдиновић на велики хришћански празник Велики петак, који је ове године и римокатолицима и православцима падао у исти дан, честитао ВЕЛИКУ ПАТКУ, Србе назива непоправљивим ксенофобима и шовинистима а Србију рајем за фашисте.

Обојица су запослени при Влади Србије у Министарству културе и информисања као чланови комисије за доделу средстава електронским медијима.

Screenshot_3

Недим Сејдиновић се и даље на сајту Министарства културе води као члан комисије за, веровали или не, „Јавно информисање особа са инвалидитетом“. Неким чудом Недим је стручњак за информисање слепих и глувих особа. Вероватно треба да им презентује како живе у геноцидној Србији окружени српским геноцидним монструмима.

Screenshot_4

Screenshot_22

Бивши министар културе и информисања Братислав Петковић сматра да овде није реч о опозиционим медијима или оним који се критички односе према држави и власти, већ о искључиво пљувачки настројеним медијима који најбруталније нападају државу Србију.
По његовим речима цео систем је тако организован да у комисијама седе такозвани независни експерти, који су углавном чланови одавно формираних кланова. Они доносе одлуке, а министар је буквално доведен пред свршен чин. – Наводи Информер.

patriot.rs