Ђурић: Тахири последња која може некога да оптужи за лаж

Директор Владине канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић поручио је косовској министарки за дијалог Едити Тахири да престане да мантра о неопходности тога да Србија призна једнострано проглашену независност Косова и Метохије, јер се, како је навео, то никада неће догодити.

Тахири је раније изразила сумњу у искреност и озбиљност иницијативе председника Србије Александра Вучића да кроз унутрашњи дијалог пронађе решење за Косово, јер ни од њега, а ни од осталих чланова Владе Србије није чула речи рат, геноцид и извињење, без којих, како је оценила, нема помирења ни трајног решења косовског питања.

Директор Канцеларије за Косово и Метохију поручио је Едити Тахири да се, ако заиста жели добро свом народу, уместо тврдоглавог инсистирања на стварању неповерења и страха код својих сународника, конструктивно укључи у дијалог о будућности региона и српско-албанских односа.

Госпођа Едита Тахири, коју је Европска унија у више наврата морала да обуздава због ширења дезинформација о садржају и исходима разговора у Бриселу, последња је особа која некога може да оптужује за лаж„, казао је Ђурић и додао да је због необузданог и непристојног понашања Тахири било речено да напусти састанак у Бриселу, како не би кварила конструктивну атмосферу у дијалогу.

Апсурдно је и да госпођа Тахири, као неко ко важи за једног од најтврдокорнијих и најекстремнијих политичара у Приштини, било кога стигматизује као шовинисту, јер ако данас у региону постоји држава чији политички курс није заснован на шовинистичким идејама, онда је то Србија„, закључио је Ђурић.

n1info.com/beta.rs