Заштитник грађана Зоран Пашалић почео да прима грађане

Заштитник грађана Зоран Пашалић почео је данас прве разговоре с грађанима у Београду и најавио могућност да се, због великог броја њих који долазе из унутрашњости, разговори изместе ван главног града како се они не би излагали трошку.

Заштитник ће данас примити првих 30 грађана у својој канцеларији у Београду и предвиђено је да му они до 19 сати представе своје проблеме и та пракса пријема грађана, како је раније саопштено, биће организована сваког последњег петка у месецу.

Пашалић је казао да је до сада 80 грађана заказало пријем код омбудсмана и да би због великог интересовања требало рамотрити увођење још једног дана за пријем. Он је после пријема прве странке новинарима рекао да је смисао разговора у живој речи која се, како је оценио, боље чује него из папира.

„Из разговора осетите људску емоцију. Заштитник не може да реши све проблема али може да види шта их мучи и којим институцијама треба упутити апел и критику”, рекао је Пашалић, наводећи да му је прва странка представила проблем имовинско-правне природе.

Он је казао да је до сада 80 грађана заказало пријем код омбудсмана и да би због великог интересовања требало рамотрити увођење још једног дана за пријем. Шефица пријемне канцеларије Заштитника грађана Драгана Грабовица рекла је да је данас предвиђено да се грађани примају од девет до 19 сати, али да тај рок може бити и продужен у зависности од динамике разговора.

Проблеми због којих се грађани највише јављају у вези су са економско-социјалним правима, имовинско-правнм односима, правима детета, родном радноправности, запошљавањем. Она је рекла да грађани могу да се јаве и закажу пријем сваког дана путем телефона, имејла или непосредно.

beta.rs/(Фото Танјуг/Сава Радовановић)