Руска Правда: Тајни план НАТО и ЦИА против Србије у Македонији

Обавештајне службе водећих земаља НАТО недавно су интензивирале своје субверзивне активности против Србије и ово је данас једина република бивше Југославије која не жели да прикључи северноатлантској алијанси, пише руски лист „Правда“.

Београд је оптужио свог суседа Македонију за шпијунажу уз учешће страног фактора, а који је наравно НАТО, пише лист, постављајући питање да ли ће Београд моћи да одржи своју независност у тој борби?

У тексту под насловом „Шпијунски скандал: НАТО користи Македонију против Србије„, лист истиче да је Србија данас једини бастион на територији бивше Југославије који се и даље противи ширењу НАТО-а у региону.

Све друге републике бивше Југославије су се или већ придружиле Алијанси, или су на путу да то учине.

Није случајност што је велики дипломатски скандал недавно избио између Србије и Македоније. Председник Србије Александар Вучић рекао је да има необориве доказе да је Македонија покренула велике обавјештајне активности уз учешће страног фактора у Србији„, наводи лист.

Лист истиче да иако Србија не помиње директно НАТО, нема сумње да се ради о напорима Алијансе и америчке Централне обавјештајне агенције (ЦИА) у оквиру провођења субверзивних активности против Србије како би пореметила равнотежу, однос снага у земљи.

„Правда“ наводи да је данас 80 одсто популације Србије против уласка земље у НАТО, јер становници те земље добро памте бомбардовање Алијансе.

Према томе, штаб НАТО-а у Бриселу и седиште ЦИА у Ленглију развили су тајни план и пропагандни рад у Србији како би променили став Срба према НАТО-у„, пише руска „Правда“.

blic.rs