Аеродром Никола Тесла руши све рекорде

Београдски аеродорм „Никола Тесла“ је, према прелиминарним резултатима, за седма месеци повећао пословну добит за 16 одсто у односу на исти период лани.

Према мојој процени, АД Аеродром ‘Никола Тесла’ Београд очекује још једну рекордну годину и наставља са одличним резултатима у свим сегментима пословања„, рекао је в.д. генералног директора аеродрома Саша Влаисављевић представљајући најновије податке о пословању аеродрома.

Према прелиминарним резултатима, за седам месеци београдски аеродром је повећао и бруто добит за девет одсто.

Нето добит у првих седам месеци износи више од 1,9 милијарди динара и 12 одсто је већа од нето добити у истом периоду прошле године.

Остварили смо и укупне приходе који су осам одсто већи него у истом периоду претходне године, а пословни приходи су већи 10 одсто. Овакви резултати остварени су највише захваљујући повећању физичког обима авиосаобраћаја и броја путника„, каже Влаисављевић за Тануг.

Такође, највеће повећање у оквиру пословних прихода оставарено је од прихода од путничког сервиса, прихода од услуга попут одлеђивања авиона, ВИП салона, услуга на посебан захтев и слично, истакао је Влаисављевић.

tanjug.rs/foto: pixabay.com