Амбасадока Израела: Добри и пријатељски односи са Србијом

Први потпредседник Владе и министар спољних послова Ивица Дачић разговарао је са амбасадорком Израела у Србији др Алоном Фишер Кам, која је односе две земље оценила као добре и пријатељске

Први потпредседник Владе и министар спољних послова Ивица Дачић разговарао је данас са амбасадорком Израела у Србији др Алоном Фишер Кам, која је односе две земље оценила као добре и пријатељске.

Министар Дачић је истакао значај који Србија придаје сарадњи са Израелом и интерес за даљим развијањем билатералних односа и свобухватне сарадње, саопштио је МСП.

Дачић је, наводећи активности Србије на плану реституције и очувања сећања на холокауст, посебно указао и на потребу заједничког деловања Србије и Израела, као матичне државе јеврејског народа, у борби против покушаја ревизије историје који су све израженији у региону Западног Балкана.

Обострано је потврђен интерес и спремност да се до краја ове године, у којој се обележава 100.годишњица Балфурове декларације и јубилеј 25 година обнове дипломатских односа између Србије и Израела, реализује иницијатива Амбасаде Израел и у Београду организује низ академских и културних манифестација.

Обострано је потврђен интерес да се у наредном периоду одрже редовне билатералне политичке консултације министарстава спољних послова две земље на којима би се детаљније разговарало о свим темама од обостраног интереса, наведено је у саопштењу.

tanjug.rs