У Новом Саду осванули плакати „Нови Сад главни град Србије“

Нови Сад – Плакати на којима пише „Нови Сад – главни град Србије“, које је потписала Српска лига, осванули су данас у Новом Саду.

Српска лига послала је саопштење у којем је навела да почиње са кампањом – Државотворна децентрализација Србије. Та странка у платформи захтева Рационализацију државне управе, делокацију једног броја министарстава, државних, владиних и националних институција и организација и јавних предузећа из Београда, као и проглашавање Новог Сада за нову престоницу Србије.

У контексту нове организације државне управе у којој би биле укинуте све аутономне области, потом чињенице да је северни део Србије виђен за неки наредни геополитички полигон за дестабилизацију, те богатог српског историјског наслеђа које постоји у крајевима северно од Саве и Дунава, сматрамо да је примерено да Нови Сад буде проглашен за нову престоницу Србије. Идеја је да се у Нови Сад премести седиште председника Србије и да на тај начин овај град постане престони град Србије. У том контексту Београд би остао главни административни центар Србије“ – наводи се у саопштењу Српске лиге.

novinenovosadske.rs