Патријарх: Верујем да Вучић о Космету мисли исто што и народ

Верујем да оно што мисле Црква и народ мисли и наш председник, рекао је патријарх српски Иринеј, на питање шта мисли о унутрашњем дијалогу о решењу косовског питања.

У интервјуу за данашњи број „Новости“, патријарх каже и да се уздамо у Русију да ће нам помоћи да сачувамо оно што је увек наше било.

Наша трагедија и наш проблем јесте то што се народ није вратио. Прво решење и највећи задатак јесте вратити што већи број људи прогнаних с Косова и Метохије„, рекао је патријарх Иринеј.

Патријарх наглашава да му се чини да никада нисмо толико страдали као у нашем времену, почевши од стратишта у Јасеновцу и Јадовну из прошлог рата, па све до Косова и преко Косова, где смо својом крвљу и својим костима цементирали ову земљу.

И данас патимо и страдамо, али је наша велика нада у име Божје да нас неће оставити под условом да ми не оставимо Господа„, поручује патријарх.

Патријарх верује да Господ неће оставити ни наше мученичко Косово.

Неће Господ оставити ту највећу светињу, заливену сву крвљу светомученика у толиким светима и светињама. Неће Господ дозволити да падну у руке некрста, који све чини да руши и пали, и не зна шта је историја и духовно наслеђе. Таквом народу таква блага не могу бити дата на чување„, каже српски патријарх.

tanjug.rs/novosti.rs