JobFair – Сајам послова и пракси за младе инжењере!

Сајам послова и стручних пракси за студенте и дипломце техничко-технолошких и природно-математичких факултета „JobFair17 — Креирај своју будућност!‟ одржаће се 6-7. новембра 2017. године у Згради техничких факултета у Београду. Организатори пројекта су две студентске, аполитичне и непрофитне организације Истек — Локални комитет Београд и Бест — Локална група Београд.

Организатори пројекта, студенти волонтери, тринаесту годину заредом помажу колегама да пронађу шансу за запослење и раде на остваривању мисије Сајма — смањење незапослености међу младима и спречавање одлива стручног кадра, проблеми са којима се претежно сусрећемо у области техничких наука у нашој земљи. Сајам посетиоцима, поред каријерног напретка, такође пружа и прилику за лични и професионални развој кроз учешће у многим пропратним садржајима „JobFair-a.

„JobFair годинама уназад представља везу између студената, компанија и образовног система у нашој земљи. Студенти и дипломци ће имати шансу да се кроз директан контакт упознају са компанијама из техничко-технолошких и природно-математичких области и тиме стекну увид у тренутну потражњу тржишта као и која су то знања и вештине тренутно најпотребнија како би се дошло до запослења. Посетиоци ће имати прилику да бесплатно присуствују трибинама на актуелне теме које ће држати стручњаци и представници компанија, учествују у разговору за посао и семинару професионалних вештина „LevelUp — Подигни ниво својих вештина. Од ове године додатни садржај едукативног дела Сајма чини и интерактивна радионица „Case Study‟ у којој ће учесници решавати проблем дат од стране компаније у реалном времену.

Из године у годину, интересовање студената широм земље за „JobFair је све веће. Из тог разлога организатори се труде да сваке године представе Сајам свим студентима у Србији и тиме раде на јачању националног карактера „JobFair-а. Сајам има пуну подршку Универзитета у Београду, Новом Саду, Нишу и Крагујевцу.

Неке од компанија које ће се студентима и дипломцима пружити прилику за запослење су Microsoft Development Center Serbia, RT-RK, HDL Design House, Asseco, Endava, Elsys i Avisto и многе друге.

Подршку пројекту такође су пружили Министарство омладине и спорта, Министарство просвете, науке и технолошког развоја, Град Београд, као и сви декани техничких факултета Универзитета у Београду.

За више информација можете посетити страницу Сајма www.jobfair.rs или званичну фејсбук страницу www.facebook.com/jobfairrs .