Вучић: 5. октобар имао и добре и лоше стране

Председник Србије Александар Вучић рекао је данас да је 5. октобар имао лоше и добре стране и да не воли када Срби учествују у сукобима око прошлости.

Ја бих то неком другом оставио. Имало је то и добрих и лоших страна. Добро је што је Србија могла да види свет и свет да види Србију и што смо почели да се отварамо. Да не улазимо у то чије су заслуге биле за затварање. Оно што је било лоше је што је то бо тренутак почетка пљачкашке приватизације у историји Србији и долазак тајкуна који су разорили фабрике„, рекао је Вучић новинарима у Руми.

Он је додао да ствари „нису црно-беле“.

Мени смета што неки покушавају да сакрију шта се дешавало. Ни данас не може да се види ни на РТС, а камоли негде другде како је линчован Драган Миловановић зато што је неко покушао да сакрије и то наличје тог догадјаја, као што треба да се покажу ствари које су биле добре„, навео је он.

Вучић је рекао да ништа посебно не мисли о 5. октобру.

„А то што се неки утркују да о нечему говоре, то питајте њих“, казао је он.

Говорећи о односима са Хрватском Вучић је изјавио „да постоји стална комуникација са кабинетом хрватске председнице Колинде Грабар-Китаровић„, али је и додао „да мера сарадње две земље никада неће бити мера понижења српског народа„.

Вучић је новинарима у Руми, где је отворио фабрику нудли инвеститора из Непала, казао да верује у већу одговорност и посвећеност Хрватске бољим билатералним односима.

Желимо да гледамо у будућност, да направимо односе бољим али мера наше сарадње никада неће бити мера понижења српског народа. Ако бих коментарисао изјаве Јандроковића и неких других, два дана не бисмо отишли одваде„, рекао је председник Србије.

(beta.rs)