Михајловић: Ако реши Косово, Вучић ће бити највећи политичар у историји

Потпредседница Владе Србије Зорана Михајловић изјавила је да је решење питања Косова од највеће важности за будућност Србије и да ће, ако успе да реши то питање, председник Србије Александар Вучић остати упамћен као највећи српски политичар у историји.

Мало је оних који данас виде читав контекст питања Косова. Који виде све ту испреплетаност Косова са односима у региону, нашим путем у ЕУ, односима са Турском, САД и Русијом, и најважније, са будућношћу Србије. Вучић то види и има прилику да реши ово питање. Ако са Албанцима решимо питање Косова Вучић ће остати упамћен као највећи српски политичар у последња два века„, изјавила је Михајловићева у интервју за недељно издање Курира.

Поводом 100 дана рада Владе Србије, Михајловићева истиче да премијерка Ана Брнабић улаже много воље у свој посао.

Влада коју води премијерка Ана Брнабић ради добро и наставила је континуитет економске и фискалне политике. Свако од министара ради свој посао најбоље што уме, имамо резултате„, констатовала је Михајловићева.

На питање да ли се напредњаци плаше ванредних парламентарних избора, Михајловићева је подсетила да је СНС три пута у последњих пет година победила на изборима и да нема бољег доказа од тога да ли се напредњаци плаше нових парламентарних избора.

Чланица Председништва СНС истиче да поштује опозицију, али да не може да разуме „политику мржње“.

Саша Јанковић је постао апдејтована верзија Двери. Двери мрзе све оне који нису као они, а Јанковић и његови мрзе Вучића и СНС. Двери пребројавају патриотска крвна зрнца, а у Јанковићев покрет улази се заклетвом „мрзим Вучића“. То није политика, то је патологија„, закључила је Михајловићева.

(tanjug.rs)