НОВИ САД – Одржан радни састанак руководства СНП 1389

И ако су многи мислили да одласком Мише Вацића са чела покрета 2014. године одлази у заборав и једна од сигурно највећих патриотских организација, ипак то није случај!

Тројно руководство у саставу председника три највећа одбора у Србији, (Београд, Нови Сад и Ниш) Добрице Петрића, Михаила Јањића и Милоша Ивића обновилу су рад најјачег десничарског покрета и вратили га на старе стазе деловања.

Овом приликом је и за председника одбора јужне српске покрајине Косово и Метохија једногласно изабран Бошко Радичевић.

На редовној радној седници која се овога пута одржала у Новом Саду, донете су одлуке да се деловање покрета настави у читавој Србији. У току је обнова рада у неколико градова где је претходно већ деловао 1389 (Косовска Митровица, Шабац, Бечеј, Бор…), а циљ је, како је истакнуто, да до краја године буде формирано преко десет градских одбора. У наредном периоду посебан акценат рада биће усмерен ка Косову и Метохији, стога и разумљива одлука да се прихвати позив на унутрашњи дијалог о јужној српској покрајини. Такође, критика и ка власти и лажној опозиције неће мањкати. Власт слабо ради на побољшању стандарда живота, док је опозиција у рукама западних структура. Стога 1389 нуди политичку и друштвену алтернативу – сагласно је руководство.

Београд је увек био престоница српске националне свести, неки данас желе да тај тренд униште и од Београда направе престоницу либералних огавних лажи. Наша дужност је да то недозволимо и да се суочимо са свима онима којима смета националистичка идеја у нашем граду – каже за националист.рс Добрица Петрић, члан руководства и председник ГО Београд.

СНП 1389 неће одступити од својих циљева и програма рада. Поносни смо на наш претходни рад и трудићемо се да овај нови буде још ефикаснији и делотворнији. Међу првима се пробудио Нови Сад, у духу Светозара Милетића, и одлучно кренуо у борбу против аутономашког сепаратизма који је узео маха у северној српској покрајини – поручује Михаило Јањић, члан руководства и председник новосадског одбора.

Југ Србије увек се могао похвалити са својом храброшћу и одлучношћу. Искуство нам даје за право да управо ми будемо ти који ће повести причу о васксењу и спасавању југа Србије. Покрет 1389, био је последњи бедем у очувању нашег националног идентитета, сада је поново дошло време да збијемо своје редове и одлучно уђемо у битку за понос, част и образ Србије – закључује Милош Ивић, члан руководства и председник ГО Ниш.

(nacionalist.rs)