ДИРЕКТОРКА ПОШТА СРБИЈЕ: Мала група неодговорних људи блокира жилу куцавицу система!

Мира Петровић, директорка Пошта Србије гостујући у Јутарњем програму ТВ Пинк одговорила је на питање ко је бахат – директорка или поједини радници

Директорка Поште Србије потврдила је да ће сви пензионери данас на кућне адресе добити помоћ од 5.000 динара, док су онима који пензије примају преко рачуна новац већ уплаћен.

Петровић је навела 14.800 радника Поште Србије прошле недеље герилски радило, јер је центар за прераду пошиљака у блокади од прошле недеље.

– Блокира нас група од 25 људи… Једна група неодговорних људи је решила да блокира жилу куцавицу нашег система. На првом протесту је било 150 људи, једне ноћи их је било само двоје – они стоје испред тог цнетра на рампама и возила не могу да изађу. Не можете да их померите, а не можете ни колима на некога. Сад се надмудрујемо и довијамо – истакла је Петровић.

Како је указала, увек је било удара у Пошти и покушаја да се одвоји најбољи део система.

– Запослени су били на радним местима 24 сата. Ми смо чекали да се они склоне јутрос и почели одмах да радимо. Мислим да је реч о организованој групи људи. Ово није штрајк, јер протест није пријављен, они ово називају дружењем. Сада не знате који ће вас државни орган заштити. Нико не жели у то да се упусти и сви се склањају од одговорности – навела је Петровић.

Према њеним речима, непримерено је да Пошта Србије која постоји 180 година ии ма одређану традицијузбог малог броја организованих људи има велики проблем.

– Они имају легитимне захтеве – то је враћање плате на ниво од 2014. године, подела добити, затим избор директора по конкурсу – истакла је директорка Поште Србије и напоменула да је захтеве за повећање зараде и поделу добити делегирала Влади Србије, која доноси одлуку.

Како је додала, они имају право на своје захтеве, али немају право да стоје где стоје јер нису пријавили штрајк.

Петровић је истакла да је Пошта Србије од стратешког значаја за државу и једно од најуспешнијих предузећа у Србији. Осврнувши се на наводе да је било проблема у транспорту новца, она је рекла да је на тендер изабрана компанија која имала бољу понуду.

– Пријавиле су се две компаније – једна која је обављала посао осам година и друга, нова, која има квалитетне референце, која је испунила услове и имала 24 милиона мању понуду, то је 200.000 евра на годишњем нивоу – рекла је Петровић и додала да је њен посао био да штити интерес државе и чува новац.

Према њеним речима, Пошта Србије је имала три милијадре и 47 милиона динара добити.

– Водила сам последња четири месеца и добрим делом сам заслужна за то, сада имамо 1,7 милијарди динара добити. Предузеће има 15.000 запослених, све обавезе измирује на време и има чисту добит од 1,7 милијарди динара. Држава нам не даје ни један динар, ми уплаћујемо у буџет и то најмење 70 одсто – навела је Петровић.

Директорка Поште Србије је навела да ће бити ревидирана одлука да Телекому пословни простор издаје по повољним ценама, јер се за те просторије може добити бољи износ.

 

(pink.rs)