ПРЕМИЈЕР ТВРДИ: ЂИЛАС ЋЕ ЗАБРНИТУ ГЕЈ ПАРАДУ У БЕОГРАДУ

Председница Владе Ана Брнабић изјавила да бивши градоначелник Београда Драган Ђилас не може на прави начин да води Београд и да је то показао.

– Не разуме права мањина, ни своје законске обавезе. Не подржава Параду поноса. То може да буде његово лично мишљење, али је градоначелник морао са релевантним државним службама да обезбеди услове да се она безбедно одржи – рекла је Ана Брнабић у интервјуу „Недељнику“.

Како наводи, „сада прича да је имао одличну сарадњу са ЛГБТ, јер је помагао да се граде сигурне куће“.

Dragan Đilas

– Мени се то чини као његово ново вређање: ако не можете у своја четири зида, онда ћу вам обезбедити резервна четири зида. То је исто показао с Ромима – рекла је Ана Брнабић.
О Саши Јанковићу

Упитана шта мисли о председнику Покрета слободних грађана Саши Јанковићу, она је рекла да није чула ниједан његов озбиљан став о држави или националним питањима.

Saša Janković

– У Србији имамо председника ПСГ који каже: Дража ми је искреност Ђиласа него Парада поноса. А Уставом загарантовано право на слободу кретања, једнакост људских права, шта је са антидискриминаторном политиком? Од тог дана Јанковић може слободно да промени име у „Покрет неких слободних грађана“ – рекла је Ана Брнабић.

Vuk Jeremić

О Вуку Јеремићу
За председника Народне странке Вука Јеремића рекла је да има потпуно другачију политику од било чега што она заступа, односно то је више политика десног центра, а за лидера покрета Двери Бошка Обрадовића да није озбиљан политичар и да Двери једино што нису изнеле јесте да „светом влада породица гуштера, а да их само надарени могу видети“.

Ана Брнабић је казала да је председник Српске радикалне странке Војислав Шешељ завредио њено поштовање јер са њим увек знате на чему сте.

Vojislav Šešelj

За Демократску странку и њеног председника Драгана Шутановца рекла је да је домен данашње политике ДС-а „што горе то боље“.
Dragan Šutanovac
– Тужно ми је када у Скупштини добијемо информацију да ћемо отворити два поглавља у преговорима са ЕУ, а онда тапшу само посланици владајуће коалиције. Да сам ја посланица ДС-а, и ја бих тапшала, јер је то и моја политка – казала је Ана Брнабић.