Вучић: „Убиство Ивановића директан пуцањ у Србију“

Учинили смо да цела Србија види лице наших људи на Косову и Метохији, да њихова патња и проблеми добију лице, рекао је председник Србије Александар Вучић.

Вучић је, говорећи о сусрету са Србима из покрајине у Лапољем селу, у „Ћирилици“ истакао да сматра да је цела Србија могла да види у каквим тешким околностима живи наш народ на Косову.

„Показали смо да желимо да чујемо те људе“, рекао је Вучић.

Он је указао да се Срби, на жалост, и даље исељавају, због политичке нестабилности, нерешеног статуса Косова и притисака на њих, али је велика ствар, према његовој оцени, што већина жели да остане и да живи на Косову и Метохији, а држава мора да учини да им помогне у томе.

Он је рекао да би био задовољан посетом и само да се помогло малом Василију, којем треба операција, као и сину мајке са шесторо деце да добије посао, као што се учинило.

Указао је да је разговарао са Србима из централног Косова, Косовског поморавља и Метохије, а да су неки, још док је трајао разговор са тим људима осули дрвље и камење, због тога.

Вучић је прецизирао да се 62 људи јавило, да су говорили о општенационалним проблемима, али и о личним проблоемима који их тиште.

Нисам разумео чему хистерична критика или напади због тог разговора са људима, а цела Србија је могла да види под каквим тешким околностима људи доле живе„, рекао је председник Србије.

„За неколико породица или десетина породица успели смо да учинимо нешто што нико није учинио за њих у претходних 10 или 20 година“, рекао је Вучић.

Видело се да су неки људи хероји, као једна жена која из Клине путује у Гораждевац сваки дан на посао. Они који познају тај део, знају кроз шта све мора да прође. Нешто ћемо видети око редовности аутобуса и још неке станице да направимо“, објаснио је он.

Вучић је казао да се данас и јуче радило на захтевима тих људи.

На питање што се не обрате локалним функционерима Вучић је нагласио да и он као председник има проблеме да добије многе функционере, а како је тек онда обичном грађанину.

Ја када позовем многе од функционера не могу да их добијем, како је тек онда тешко обичним људима да до њих дођу“, рекао је он.

Према његовим речима, разговор у Косовској Митровици био је тежак, као и онај у Лапљем селу, али се чини да постоји разумевање шта су наши интереси.

А то је да се понашамо онако како су и Албанци. Да будемо одговорни, озбиљни, тихи, стрпљиви и трпељиви, да радимо мнного више, да имамо резултате више“, подвукао је он.

„Убиство Ивановића директан пуцањ у Србију“

Одговор на питање кога је највише погодило убиство Оливера Ивановића, изузимајући његову породицу, и у кога је пуцано пуцњем у Ивановића упућује на мотиве и могуће налогодавце тог убиства, оценио је вечерас председник Србије Александар Вучић.

Хајде да видимо мотиве. Не рачунајући Ивановића и његову породицу, то је директан пуцањ у Србију, само два дана пре тога ја саопштавам да немамо ниједно етнички мотивисано убиство на Косову и Метохији„, рекао је Вучић

То је био директан пуцањ у Србију, да се преузме север, да се унесе трајна несигурност у наш народ на Косову и Метохији и да се унесу нове поделе, проблеми и нестабилност у Србији„, оценио је председник Вучић

(b92.net)