Без Чедомира Јовановића на листи ЛДП

ЛДП ће на градске изборе ићи самостално, на листи ће бити млади, образовани људи којима је просек старости 23 године, а међу кандидатима за одборнике неће бити лидера те странке Чедомира Јовановића.

Изборна листа ће се звати „Нови људи – нова нада Београда“, а Јовановић каже да њој неће бити „стрина, шофера, славних доктора наука са непостојећих универзитета, нема Мегатренда“…

Ако Београд гласа за њих у Скупштини града имаће одборничку групу од 23 године, који су радом и трудом дошли до факултетских диплома. Београд нема ништа боље, паметније и чистије од њих – рекао је Јовановић на конференцији за новинаре.

Лидер ЛДП-а каже да у кампањи неће бити лагања, популизма, демагогије, да ће се залагати да се уведе бесплатна правна помоћ, „да нема бесплатних књига, нема 13. пензије јер је то све лаж“.

У кампањи ће покренути иницијативу да у Београду студирају млади из Приштине, Сарајева, Загреба, Подгорице да, како је рекао, „упознају једни друге не у рову, већ на факултетима“.

Јовановић је нагласио да кампања почиње данас на друштвеним мрежама и у медијима, да ће ће у недељу кренути прикупљање потписа, а да до уторка очекује да предају листу.

Упитан да ли ће остати на челу ЛДП, он је рекао да ће то ЛДП морати да одлучи и да се он није уморио, али да не може странку да води као претходне четири године и буде присутан сваки дан у странци.

(tanjug)