Овако изгледају куће у Србији у којима се крију ЛАБОРАТОРИЈЕ ДРОГЕ (ФОТО)

Полиција свако мало широм Србије отркива домове који споља изгледају као и све друге куће, а у њима се крију права мала царства марихуане. Подруми претворени у лабораторије, све у кући прилагођено да услови буду савршени за узгој ове дроге. Последње куће-лабораторије откривене су јуче на територији Суботице и Сомбора. У галерији погледајте како лабораторије направљене у нашем комшилуку изгледају.

Labaratorija droge u podrumu kuće
Labaratorija droge u podrumu kuće
Полиција је у њима запленила више од три и по килограма марихуане спремне за продају, 1.175 стабљика марихуане у сировом стању тежине више од 150 килограма и ухапсила три особе.

Вредност заплењене марихуане у Сомбору процењена је на око 50.000.000 динара.

Цариници су тамо открили лабораторију са 996 стабљика марихуане у сировом стању и ухапсили М. Р. (25), због постојања основа сумње да је извршио кривично дело неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога.

Лабораторија за вештачку производњу марихуане пронађена је приликом претреса објекта на територији Сомбора, а осумњичени М.Р. је, уз кривичну пријаву, приведен Вишем јавном тужилаштву у том граду.

Полиција у Суботици је у подруму куће М. Л. (38), у којој је затечен и његов брат А. Л. (36), у околини Суботице пронашла лабораторију за производњу марихуане, 179 саксија са овим наркотиком, затим три килограма и 677 грама марихуане упаковане у кутије и комплетну опрему за производњу опојне дроге.

Лабораторије марихуане често су откриване у великим акцијама хапшења у Србији, па је тако неколико великих лабораторија откривено током полицијске акције „Арес“.

Тада је у само једној хали у којој се крила лабораторија ове дроге заплењено 45 великих лампи снаге 1000 вати, алуминијумске ребрасте цеви за вентилацију, филтери, вентилатори, развучене цеви за наводњавање, комплетна опрема са тајмерима за управљањем целог система расвете, као и вагу за прецизно мерење и опрема за сушење и обраду марихуане.

(Blic.rs)