Одржан други сабор Српске деснице: Вацић најавио српско свитање

Српска десница представила је данас свој програм, а председник странке Миша Вацић је изјавио да су српски родољуби пре свега усмерени на очување суверенитета и територијалног интегритета и целовитости Србије.

Вацић је на другом сабору Српске деснице у дупке пуној сали Центра „Сава“ нагласио да велики број окупљених показује колико се та странка разликује од осталих родољубивих партија и организација које су „сујетом раздељене“.

Srpska desnica
Велики број окупљених на Сабору Фото: Србија Данас / Саша Џамбић

Целовитост Србије пре свега значи очување КиМ и заштиту Срба у региону – рекао је Вацић приликом представљања експозеа и додао да Српска десница очекује позив председника Александра Вучића да учествује у унутрашњем дијалогу о КиМ.

Вацић је на прво место ставио јачање домаће привреде са акцентом на развоју малих и средњих предузећа, а посебно је издвојио и питање ратних ветерана и борбу против беле куге.

Борба против беле куге једна је од основних тачака нашег програма која ће бити детаљно разрађена кроз стратегију о обнови становништва – рекао је Вацић.

Нову политичку борбу која је настала окупљањем патриота око модерне деснице поздравило је неколико стотина чланова и присталица Српске деснице. Сабору су присуствовали и утицајни националисти из Велике Британије Џим Донсон и Ник Грифин.

Досон, Грифин и Савин Фото: Србија Данас / Саша Џамбић
У западним патриотским пабовима наздрављамо Србима као херојима и људима вере који стоје пред савременим злочинима који уништавају западни свет – рекао је Џим Донсон.
Грифин је нагласио да НАТО бомбе и новац из Брисела никада не могу и неће променити чињеницу да је Косово Србија.

Пркосни дух који има српски народ чини Србију светиоником и примером за читаву Западну Европи јер наше нације прелазе у тамну ноћ културног марксистичког хаоса, уништавања идентитета и исламског терора и окупације – рекао је Грифин.

Скупу су обратио и ратни ветеран Милош Калањ.

Дошло је време да се борцима да место у друштву које су заслужили у рововима – рекао је Калањ.

Један од еминентних руских геополитичара Леонид Савин нагласио је да ће Русија увек стајати уз српски народ.

Анти-либералне снаге треба да се окупе под барјаком традиционализма. Русија ће као и увек у будућности стајати уз српски народ, а ако Срби изразе јасну намеру и жељу, можемо помоћи и конкретније, као у случају Белорусије или Казахстана око логистике и војне помоћи – рекао је Савин.

(srbijadanas.com)