Иницијатива Не да(ви)мо Београд предала изборну листу

Иницијатива Не да(ви)мо Београд предала је Градској изборној комисији изборну листу за учешће на београдским изборима заказаним за 4. март.

Та иницијатива учествоваће на изборима са листом Иницијатива Не да(ви)мо Београд – жута патка – Чији град, Наш град – Ксенија Радовановић, а први на листи је Добрица Веселиновић.

Веселиновић је рекао да Иницијатива „Не да(ви)мо Београд“ намерава да град врати грађанима и грађанкама Београда.

Ми смо прва и једина листа по зип моделу на којој су имена 80 мушких и женских кандидата за градске одборнике наведена наизменично„, рекао је Веселиновић.

Радовановић је рекла новинарима да је у називу листе наведено све по чему је иницијатива позната, како не би било манипулација и да би грађани јасно знали о коме се ради.

„Не желимо да Београд буде град у коме се обале поклањају, делови града продају ономе ко да више, желимо да будемо град за све који га воле, да они одлучују како се Београд гради„, рекла је Радовановић.

Представници Иницијативе најавили су да ће током дана поставити осам застава са жутом патком која је њихов симбол и смибол протеста. Прва је окачена на јарбол испред Градске управе.

До сада је ГИК прогласила 11 изборних листа, а рок за подношење је 16. фебруар.

(Beta)