Ново истраживање: Власт и опозиција на 7% разлике

Када би у недељу били одржани избори у Београду, листа „Александар Вучић – Зато што волимо Београд“ победила би са 40,4 одсто гласова

Како наводе, листа око СНС, уколико би била са СПС, имала би 47%, док би укупан број гласова опозиције био на 40%.

Према истраживању агенције Фактор плус, на другом месту била би листа Драгана Ђиласа са 16,6 посто, док би трећа била листа групе грађана Александра Шапића са 11,1 одсто гласова бирача.

Следе листа ДС-НС-СДС Драгана Шутановца са 7,2 посто, СПС-ЈС имају 6,6 посто, листа Двери и ДЈБ 5,2 посто, док остале листе не би прешле цензус.

У телефонском истраживању спроведеном од 23. до 29. јануара, на изборе би изашло 49 посто анкетираних, 31 одсто неће изаћи на биралишта, док 20 одсто не зна или нема став.

На питање кога би подржали да се у недељу одржавају парламентарни избори, СНС је добио натполовичну већину – 53,1 посто. Иза напредњака су СПС са 10 посто и ДС са 6,9 одсто, и то су једине странке које би прешле цензус.

На питање да ли је, после последњих дешавања на КиМ, угрожена безбедност у земљи, 40 посто одговара са „не“ због тога што је Војска Србије у последње време показала да можемо бити мирни, још 38 одсто каже „не“ и да нема разлога за бригу, док се 22 посто испитаника боји.

(Blic / Tanjug)