Стефановић: Похапсићемо дилере из школских дворишта

Министарство унутрашњих послова ради на откривање оних који стоје иза налога на апликацији Инстаграм под називом „Дрога Србија“, на ком су српски тинејџери постављали фотографије на којима показују да користе наркотике не само код куће, већ и у школи, а џоинте су палили и покрај полицијских кола.

Полиција у сарадњи са тужилаштвом ради на идентификацији администратора овог налога и свих оних који се налазе на објављеним сликама. У борби против наркоманије предузима се низ превентивних мера, које су посебно усмерене на наше најмлађе. У склопу предмета Основи безбедности деце, који је на моју иницијативу од септембра уведен у основне школе, једна од кључних тема је проблем наркоманије„, каже министар унутрашњих послова Небојша Стефановић

Како је навео за тај лист, да би се решио проблем наркоманије, потребно је да се укључи цело друштво.

Циљ нам је да склонимо дрогу са улица, далеко од наше деце, из школских дворишта и искоренимио ту пошаст која је једна од најозбиљнијих претњи младима. Ово је заједничка борба целог друштва, у коју сви морамо бити укључени и одлучни да јој се супротставимо„, рекао је Стефановић.

(Tanjug.rs / Kurir.rs)